Overige

KNX viert komend najaar haar 30-jarig bestaan

Het jaar 1990 vormde het begin van een ontwikkeling die op dit moment de basis vormt voor een hele industrie en een onmisbare technologie. Het protocol dat uiteindelijk evolueerde tot KNX, de internationale standaard voor woning- en gebouwautomatisering, ontstond 30 jaar geleden. Op dit moment heeft KNX grote technologische vooruitgang geboekt als basistechniek voor slimme huizen en slimme gebouwen. Maar KNX is ook een community met duizenden vakmensen in alle hoeken van de wereld.

Sinds januari van dit jaar besteedt KNX Association elke maand aandacht aan deze verjaardag met opvallende activiteiten. Op 20 oktober 2020 resulteert dit in een wereldwijd, online event waarbij vanuit alle hoeken van de wereld via een digitale conferentie die bijna 24 uur duurt, bijdragen, presentaties en webinars worden verzorgd.

Altijd een product of koppeling

In de achterliggende jaren heeft KNX in bijna 50 landen, waaronder Nederland, een nationale KNX organisatie opgericht die de promotie en ondersteuning van het protocol in dat land verzorgt. Daarmee is KNX letterlijk op elk continent in de wereld aanwezig. En met bijna 500 fabrikanten die bijna tienduizend KNX-producten maken, zijn er ook voor elke technische installatie een of meerdere KNX-componenten of koppelingen met KNX beschikbaar.

 

500 officiële KNX Trainingscentra

Bovendien zijn er sinds dit jaar wereldwijd 500 officiële KNX-opleidingscentra in 72 landen - waarvan er 8 in Nederland - die een breed scala aan trainingen aanbieden. In afgelopen decennia hebben meer dan 91.000 installateurs uit in totaal 168 landen het uitgebreide KNX-trainingsprogramma voltooid.

 

Europees en wereldwijd erkend

KNX Association in Brussel beheert de compatibiliteit en stabiliteit van deze wereldwijde standaard voor woning- en gebouwenautomatisering. Met dit protocol kunnen technici praktisch alle gebouwfuncties zoals verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en slimme energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica aansturen en bedienen. De installateur of system integrator programmeert KNX-systemen met een fabrikant- en productonafhankelijke programmeertool ETS. KNX is erkend als Europese standaard (CENELEC EN 50090 en CEN EN 13321-1) en internationale standaard (ISO/IEC 14543-3).

 

Meer informatie over KNX in Nederland op www.knx.nl of www.smartinside.nl.

Meer artikelen van KNX Nederland :

KNX viert komend najaar haar 30-jarig bestaan


Het jaar 1990 vormde het begin van een ontwikkeling die op dit moment de basis vormt voor een hele industrie en een onmisbare technologie. Het protocol dat uiteindelijk evolueerde tot KNX, de internationale standaard voor woning- en gebouwautomatisering, ontstond 30 jaar geleden. Op dit moment heeft KNX grote technologische vooruitgang geboekt als basistechniek voor slimme huizen en slimme gebouwe

KNX Virtual maakt toegang tot KNX eenvoudiger en sneller


Door de vele voordelen van een slimme woning of een smart building neemt de vraag naar uitgebreide, intelligente en veilige automatisering van gebouwen met KNX wereldwijd toe. De verwachting is dat met de introductie van KNX Virtual het aantal gebruikers van KNX aanzienlijk kan nemen. In de afgelopen jaren is er al een stevige groei te zien van systeem integratoren, installateurs en andere profess

KNX Adviseurshandboek biedt helpende hand


Speciaal voor adviseurs, ontwerpers en ook eindgebruikers die bezig zijn met het ontwerpen en plannen van een KNX-installatie heeft KNX Nederland het KNX Adviseurshandboek opgesteld. Met dit handzame handboek hebben professionals een leidraad om als volwaardige gesprekspartner van installateurs en system integrators een KNX-project te starten. Het KNX adviseurshandboek is tot stand gekomen met hul

KNX Association zet KNX IoT-technologie centraal


KNX is helemaal klaar voor de volgende fase van zijn succesverhaal: de focus op het Internet of Things. Als toekomstbestendige standaard verbindt KNX IoT de uitgebreide portefeuille van geïnstalleerde KNX-componenten en -systemen met de wereld van IoT. Hierdoor is het mogelijk om de vele verschillende apparaten en systemen, thuis en op kantoor, met elkaar te verbinden, zowel lokaal als op afstand.

Gebouwautomatisering is prima te beveiligen


Het gebruik van technologie om gebouwen slim te maken kwam onlangs behoorlijk negatief in het nieuws. Juist omdat deze technologie het mogelijk maakt om de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, het hoofd te bieden. Woning- en gebouwautomatisering vervult een belangrijke bijdrage aan het gezonder, veiliger, leefbaarder en meer duurzaam maken van onze omgeving.


LEDVANCE introduceert een nieuw duurzaam verpakkingsconcept →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: